22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kopenhag, Copenhagen Hakkında

Kopenhag' a benim gibi ilk kez gidecekleri için bir kaç ipucu paylaşmak istedim umarım faydalı olur

1. Kopenhag havaalanına indiğinizde gideceğiniz adresin mutlaka yakınında bir metro durağı vardır. havaalanın içinde metro istasyonunda ortala 36 DKK(12 TL) karşılığında havaalınından çıkmadan metroya binebilir şehir merkezine gidebilirsiniz.

2. Kopenhag bisikletliler şehri. Havaalanından 95 DKK (30 TL) karşılığında günlük bisiklet kiralayabilirsiniz. her yerde bisiklet yolu vardır. ayrıca bisikletinizle otobüse ve metroya da binebilirsiniz.

3. Kopenhagta hayat gerçekten pahalı. ortalama herşey Türkiye'nin üç katı fiyatda. suya 5 lira vermek biranın anavatanı olmasına rağmen 15 lira ortalama bira parası vermek(40 DKK) yemeğe minumum 100 DKK vermek zorunuza gitmesin.

4. alkol özellikle bira her ortamda rahatça tüketiliyor. insanlar su niyetine bira içiyor.

5. köşe başı kesinlikle bir Türk var. Herkes kesinlikle ingilizce biliyor. ve çokca farklı yorum olmasına rağmen insanları çok kibar ve güler yüzlü.

6. Oteller çok pahalı iyi bir araştırma yapmadan gitmeyin ama bir ön bilgi günlüğü 100 TL aşağı bir otel bulmanız imkansız.

7. gezilecek çok güzel yerler var internet araştırması sonucu eminim bir çok öneri bulabilirsiniz. Tivoli'ye (giriş 90 DKK) kesin gidin, kanal turu (75DKK) kesin yapın, Nyhawn da evleri inceleyip kanal etrafında birşeyler için Nyhawn arkasındaki sarayları kiliseleri gezin.

8. Pastacılık ve ekmek konusunda ilerlemişler. kesinlikle tadın içine açık büfe çeşitlerin konulduğu açık sandwich i tadın(65 DKK).

9. bizim istiklale veya Alsancaktaki caddelere benzeyen stroget çaddesini gezin alışveriş ve hediyelik alabilirsiniz. bu arada akşam 6 dan sonra sabah 10 dan önce açık mekan bulmak zor. eğlence yerleri hariç bu vakitlar arası alışveriş yapmak daha uygun olur.


10. Düm düz bir şehir. Bisiklet veya yürüyerek heryere gidilebilir. iyi seyahatler...

bir kaç resim...






















17 Mayıs 2013 Cuma

International Conference on Economics, Business Innovation - ICEBI 2013 COPENHAGEN, DENMARK

International Conference on Economics, Business Innovation - ICEBI 2013 COPENHAGEN, DENMARK

İCEBİ, 2013 konferansına katılmak için kısa bir süreliğine kopenhag'dayız. İlk yurtdışı konferans deneyimimi dönüşte paylaşacağım. Bir aksilik olmassa kopenhag turlarımızı da anlatırım.

Bu arada çalışmamızın başlığı ise şöyle;
Attitudes Towards Business Ethics: An Empirical Study on Turkish Senior Business Students

Görüşmek üzere...